Iako ovo zvuči kao novi termin, u stvari postoji još od osamdesetih godina prošlog veka (1980. – za one kojima je 1990. bila “pre nekoliko godina”). Hajde da ga nazovemo intra-preduzetnikom, u nedostatku boljeg prevoda. Ko je u stvari ova nova osoba? Šta ako vam kažem da je osoba  verovatno postoji među zaposlenima u vašoj firmi, samo sada ima novu „etiketu“?

Ako je preduzetnik osoba koja stvara svoju sopstvenu firmu, i zadužen je za vođenje firme i zaposlenih u određenom pravcu, intra-preduzetnik bi bila osoba koja ima ovakav preduzetnički duh, ali je zaposlena u većoj organizaciji. To je osoba koja će o firmi razmišljati kao o svojoj, i dolaziti sa predlozima kako da se unapredi njeno poslovanje i šta bi sve moglo da donese dalju dobrobit jednog kompaniji.

Primeri? Osoba koja je izmislila Post-It samolepive papiriće, Facebook „like“ dugme, Sony PlayStation…U svakom od ovih slučajeva pričamo o inovativnosti i razmahanom preduzetničkom duhu unutar veće kompanije ili ideje.

To što intra-preduzetnik prima mesečnu platu, ne čini ga ništa manje vrednim u okviru jedne firme. Ovo su obično osobe koje su sklone da se oglašavaju sa novim idejama, i utiču na bitne odluke koje često menjaju zacrtanu poslovnu putanju. Motiviše ih stvaranje, kreativnost i oni su najčešće osobe koje predvode organizacione promene.

Znajući da je otpor prema promenama često velik u korporativnom okruženju, sama kompanija treba da omogući razvoj i rast ovakvih osoba, i atmosferu koja će ih osloboditi da se izraze i stvaraju na najbolji mogući način.

Inače, imamo primer Stivena Sazona, koji je još davne 1975. godine, kao radnik kompanije Kodak, svojim šefovima predstavio izuzetan novi izum: samodovoljnu „digitalnu“ kameru. Kodak je uradio sve da se ovakav izum zataška i zaboravi, uveren da nikom to nikada neće biti potrebno.

Preuzimanje rizika se često vezuje za preduzetnike kao tip ponašanja i način razmišljanja koji ih odlikuje. Oni prihvataju mogućnost neuspeha, ali i veliku verovatnoću ogromnog uspeha. Intra-preduzetnici, iako na prvu loptu možemo da pomislimo da su izborom redovne mesečne zarade odbili svaku mogućnost rizikovanja, ipak ovo nose sa sobom. Njihovo rizikovanje ide u drugim pravcima: oni rizikuju napredovanje u karijeri, uvažavanje kolega i rukovodstva, a često i viđenje sebe na određeni način.

Šta motiviše intra-preduzetnike? Finansijske nagrade, donekle, u formi bonusa, povišica, unapređenja. Ali ako govorimo o dugoročnoj, unutrašnjoj motivaciji, to će pre biti priznanje od strane kolega i nadređenih, nagrade za postignuća, javna priznanja.

Na kraju, ono što će sve kompanije zanimati nakon ovakvog teksta: kako naći „jednog takvog“? Odmah da odgovorimo: zapošljavanje nekoga ko je mlad, talentovan, i izgleda kao da odgovara ovom profilu, a bez ikakvih daljih promena unutar same firme  –  neće biti dovoljno.

Pratite i dalje naš blog sa relevantnim temama za sve koji žele da uspešno vode svoj biznis.

A zašto je svakom preduzeću neophodna računovodstvena agencija – rado ćemo objasniti i demonstrirati: pozovite nas i zakažite sastanak.

+381 (0)11 314 96  info@euroracunovodstvo.com